(video) Problema câinilor maidanezi din capitală, în vizorul Primăriei. Ion Ceban solicită un plan de intervenție: Vor veni iubitorii de animale să protesteze, lasă să vină să protesteze

Primarul Capitalei, Ion Ceaban, a cerut direcțiilor autosalubritate și locativ-comunală şi amenajare să prezinte până miercuri, 17 februarie, un plan concret de intervenție în cazurile de agresiune a câinilor vagabonzi. Solicitarea a fost făcută luni, 15 februarie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Foto: UNIMEDIA

„Este important să rezolvăm situația câinilor în Chișinău. Sunt cei care lucrează la azil și solicit să fie prezentat de urgență, până miercuri, un raport despre care este situația din ultima perioadă. Eu știu că există probleme între ei funcțional, diferite persoane se acuză reciproc, iar câinii vagabonzi bine-merci se plimbă prin municipiul Chișinău și ar fi extraordinar dacă nu se vor mai plimba. Ei mai mușcă copii, oameni și am impresia că sunt prea mulți iubitori de abordări supra democratice în această privință și eu cred că trebuie să fie o abordare umană, dar în aceste condiții nu cred că putem pune sănătatea și siguranța copiilor mai presus decât abordările noastre față de câinii vagabonzi”, a declarat Ion Ceban.

„Am experiențele mele destul de delicate în această privință și știu multe cazuri ale oamenilor. Toate argumentele la ăștia care fluieră în jurul Primăriei și se ceartă între ei, iar unii mai fac și bani gros din asta din granturi, trebuie să avem o abordare. Regia Autosalubriltate trebuie să prezinte un plan de intervenție în această privință. Vor veni să protesteze, lasă-i să vină să protesteze”, a adăugat primarul capitalei.

Urmăriți live:


Pub