Trei cauze penale în cazul fetelor care au bătut o adolescentă, la Ciocana. Ion Ceban: „Nu avem dreptul să tolerăm. Să meargă la spălat WC-uri”

Trei cauze penale au fost deschise după bătaia dintre adolescentele de la Ciocana. Anunțul a fost făcut de comisarul Lilian Luca în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. Primarul general, Ion Ceban, a cerut ca incidentul să nu fie tolerat, adăugând că adolescentele agresoare ar trebui să fie exmatriculate.

Foto: UNIMEDIA

„Aici nu e de tolerat. Trebuie de găsit o soluție este absolut condamnabil. Dacă autoritatea nu va interveni, atunci și alții vor putea face la fel. Aceste persoane trebuie să răspundă. Sunt demne de exmatriculat. Nu să ignorăm, nu să așteptă, să vină părinții. Dacă o să tăcem, aceste cazuri se vor răspândi. Să meargă la spălat veceuri în aceste instituții. Munca în folosul societății. Nu avem dreptul să tolerăm. Nu este primul caz din informațiile pe care le am”, a declarat Ion Ceban.

„La moment avem trei cauze penale pornite pe acțiunile acestor minore în care organul de urmărire penală urmează să expună. Ceea ce vizează minorele, va fi aplicată norma legală așa cum prevede legea. Nu va fi admisă nicio cedare de responsabilitate față de acest caz. Aceste trei cazuri sunt în proces de documentare implică mai multe audieri, mai mulți copii”, a precizat comisarul Lilian Luca.

Totodată, Luca a precizat că „minora care a agresat este sub tutelă. O să ținem sub control cazul și luăm măsurile necesare”.

Amintim că la data de 9 februarie un nou filmuleț al uneia dintre fetele agresoare, ce a fost implicată în bătaia minorei de 15 ani, a apărut pe rețele sociale. Aceasta spune că nu-i pare rău de cele întâmplate și dacă ar mai fi aceeași situație, ar proceda la fel.

O minoră a fost agresată de mai multe tinere, în sectorul Ciocana. Fata a fost pusă în genunchi lângă un perete să le sărute mâinele, apoi o lovesc cu piciorul în față. Celelalte au înjurat-o având un comportament neadecvat.

Tinerele participante la conflictul dat au fost identificate de către forțele de ordine, ele s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani.

Inițial, pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia organul de urmărire penală urmează să audieze minorele care au agresat victima, pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, cât și rolul pe care l-a avut fiecare fată în parte.


Pub