Serghei Demcenco, directorul adjunct al ANP, reținut de SIS. Ar fi implicat în schema fraudelor cu carduri bancare

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost reținut în acestă dimineață de SIS în legătura cu schema de escrocherii ce ține de însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Informația a fost confirmată de surse de încredere ale redacției UNIMEDIA.

Foto: agora.md

La rândul său, Procuratura Generală PCCOCS anunță că întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală în privința angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor.

La această etapă, procurorii sunt în faza activă a investigațiilor, iar la finalizarea lor vor fi oferite detalii despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute.

O grupare criminală formată din 12 membri, a fost documentată și destructurată de Procuratura capitalei, de comun cu Direcția de Poliție mun. Chișinău și cu sprijinul angajaților din cadrul BPDS ,,Fulger” al IGP, pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Membrii grupării au vârstele cuprinse între 20 și 45 ani, sunt originari din diferite raioane ale țării, iar doi dintre suspecți presupuși organizatori își ispășesc pedepsele în locurile de detenție.

Unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

Potrivit materialelor, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în proporții deosebit de mari.


Pub