Ceban, nemulțumit de lucrările efectuate de Exdrupo: „Cum măsurați găurile, cu degetul? Domnule Tomiță, nu este serioasă abordarea asta”

Primarul general al municipiului Chișinău s-a arătat indignat față de calitatea lucrărilor întreprinse de Exdrupo și că compania nu a prezentat raportul de intervenție cu detalii privind lista tuturor gropilor lucrările efectuate pentru a le îndepărta. Ion Ceban a avut un dialog cu Sergiu Tomiță, administrator al Î.M. Regia „Exdrupo", în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

-„Avem asfalt rece vreo 80 de tone. Pe șoseaua Hîncești a fost acoperit cu asfalt 2 m2, str. Ciuflea-1 m2, str. Inculeț-1,5 m2, pe Viaduct 3,5m2, Grenoble-2 m2, etc, raportează Sergiu Tomiță

-„Voi când vorbiți de metri ăștia pătrați, asta-i vorba că ați acoperit toată strada sau ați acoperit acolo o găurică?”, întreabă primarul.

-„Foarte corect, o găurică. Gaura se plombează cu asfalt rece”, susține Tomiță.

-„Ați acoperit vreo 20 de găuri?”, întreabă Ion Ceban.

-„Nu, mai multe”, spune Tomiță.

-„Ați mers pe Calea Ieșilor, ați acoperit o gaură sau acoperit găurile care sunt pe strada Calea Ieșilor?”, întreabă Ceban.

-„Toate”, afirmă Tomiță.

-„Voi merge exact pe Calea Ieșilor azi. Dacă găsesc vreo una...”, spune Ceban

-„Vedem...Posibil în trafic mai scapă vreo una. Și iarăși, dle primar, se plombează găurile de la 4 cm și mai adânc”, zice Tomiță.

-„Cum le măsurați? Cu degetul sau cum?”, întreabă Ceban.

-„Dacă gaura are în adâncime 1,5 cm nu se ține asfaltul rece”, explică Tomiță.

- „După Freud, un metru jumătate. Domnule Tomiță, nu este serioasă abordarea asta. Luați strada cap-coadă, cu tot cu fotografii, până-după ca să le văd și să le vadă și oamenii”, a conchis primarul.

Potrivit lui Ion Ceban, inițial, Î.M. Regia „Exdrupo” avea în gestiune 100 tone de asflat rece destinat reparației drumurilor din Chișinău.


Pub