Au furat 4 jante de la un „Mercedes” și acum riscă 4 ani de închisoare. Doi bărbați din capitală, reținuți

Doi bărbați cu vârstele de 22 și 33 de ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de polițiști, după ce au furat patru jante de la o mașină ,,Mercedes”.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, a fost sesizat în dimineața zilei de 08 ianuarie, precum că dintr-un depozit aplasat pe str. Studenților, de la automobilul ,,Mercedes”, au fost sustrase 4 jante, acumulatorul cu pisele sale componente și un telefon destinat pentru automobil.

Proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 40 ani, a comunicat polițiștilor că a parcat mașina, iar dimineața când a venit a depistat lipsa jantelor. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că suspecții au pătruns în depozitul dat prin deteriorarea lacătului de la ușă.

Prejudiciul cauzat a fost estimat de către bărbat la suma de 16 000 lei. Pe caz a fost dispusă pornirea unei cauze penale în baza art. 186 C.P

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, făptașii în comiterea infracțiunii au fost reținuți și escortați la inspectorat. În cadrul acțiunilo procesual penale aceștia și-au recunoscut vina și predat bunurile sustrase care au fost întoarse proprietarului.

Pentru fapta comisă conform legislației în vigoare suspecții riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.


Pub