Un medic din cadrul Sanatoriului Preventoriu Constructorul din Chișinău a decedat din cauza Covid-19

Medicul Grigore Bazarnii din cadrul Sanatoriului Preventoriu Constructorul din Chișinău a decedat din cauza Covid-19. Anunțul a fost făcut de instituția medicală prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Se duc colegii rând pe rând în nefiiință...A plecat și colegul nostru, Grigore Bazarnii, om de omenie, de o inteligență aparte și cumsecadenie rar întâlnită în zilele de astăzi! Până în ultima zi, când a fost doborât de același crunt virus,a stat la datorie. Întreaga viață a dedicat-o profesiei, dragostei față de oameni, iar pacienții și profesia de medic a fost capitolul prioritar al vieții dumnealui”, se menționează în mesajul de adio al instituției medicale.

Până astăzi, în R. Moldova, oficial au decedat aproape 80 medici.

La sfârșitul anului 2020, UNIMEDIA scria că de la începutul pandemiei Covid-19 a luat viața a 86 de medici și lucrători în perioada martie-decembrie.

Totuși, purtătoarea de cuvânt a MSMPS, Cristina Stratulat, a declarat că „Ministerul Sănătății a raportat doar despre decesul lucrătorilor medicali, care lucrau încă în sistem. Presa a scris și despre decesul altor medici, care au decedat, dar care nu mai activau în domeniul respectiv.”

Primul caz de infecție cu coronavirus, în Republica Moldova, a fost înregistrat la 7 martie 2020.


Pub