Procurorii au cerut mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Serghei Demcenco

Procurorii au cerut 30 de zile de arest pe numele Directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, iar magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urmează să examineze solicitarea și să ia o decizie, anunță mai multe canaluri de Telegram. Demcenco ar fi suspectat de implicări în scheme de escrocherie cu cardurile bancare, dirijate din penitenciare, susțin unele surse.

Foto: agora.md

În același timp, procuratura evită să ofere nume sau detalii din dosar.

„La această etapă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde un șir de acțiuni active pe dosarul în privința angajaților de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova”, spun reprezentanții organului de urmărire penală.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost reținut în acestă dimineață de SIS în legătura cu schema de escrocherii ce ține de însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Pe 12 februarie o un grup din 12 membri, a fost destructurată de oamenii legii pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea unor sume de bani de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Membrii grupării au vârstele cuprinse între 20 și 45 ani, sunt originari din diferite raioane ale țării, iar doi dintre suspecți presupuși organizatori își ispășesc pedepsele în locurile de detenție.

Unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.


Pub