Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ceban a solicitat serviciilor responsabile…

Ceban a solicitat serviciilor responsabile un raport privind problema câinilor maidanezi

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat serviciilor responsabile de problema câinilor maidanezi, să prezinte propuneri de redresare a situației, pentru a preveni cazurile de atac asupra copiilor și a oamenilor în general. Subiectul despre câinii comunitari a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative de astăzi, 15 februarie, a serviciilor municipale.

Subiectul a mai fost discutat în contextul unui caz recent, înregistrat în capitală, când un minor a fost atacat în curte, deun câine maidanez.

Ion Ceban a menționat că serviciile Primăriei trebuie să fie mereu pregătite de a interveni, inclusiv pe problema maidanezilor, pentru ca lucrurile să nu degenereze în continuare și ca sănătatea publică să nu fie în pericol.

„APL va analiza toate aspectele problemei, în special de pe poziția persoanelor vulnerabile în fața animalelor agresive, dar și a luptătorilor pentru drepturile animalelor. Rog responsabilii să vină cu propuneri. Solicit să fie prezentat un raport, de urgență, până miercuri despre situația din ultima perioadă”, a susținut Ceban.

De asemenea, Primarul a solicitat poliției examinarea cazurilor de aducere la Chișinău a câinilor din localitățile din preajma teritoriului municipiului.