Nume
Parola
Vizualizări: 2311
Unele dintre cele mai mari localități rurale din UTA Găgăuzia și Cahul au decis să se înfrățească!
15 Februarie 2021 — Primarii satelor Copceac, UTA Găgăuzia Oleg Garizan și Colibași, Cahul Ion Dolganiuc au semnat actul de înfrățire a celor două localități. Evenimentul a avut loc la 12 februarie, în cadrul Forumului Regional al administrației publice locale.

Oleg Garizan a menționat că adesea aleșii locali merg peste hotarele Republicii Moldova pentru a prelua bune practici, dar avem multe de învățat și unii de la alții.

Potrivit lui Oleg Garizan, cele două localități au multe lucruri în comun. „În ambele localități am reușit să mobilizăm diaspora pentru a implementa proiecte importante pentru comunitate sau să unim băștinașii care au rămas acasă în jurul unei idei și astfel să reușim să realizăm anumite obiective necesare localităților noastre”, a afirmat primarul de Copceac.

Ion Dolganiuc susține că nici la Colibași și nici la Copceac nu s-a mizat pe banii din bugetele raionale sau din bugetul de stat. „Am pus accent pe proiecte, pe dezvoltarea locală în baza resurselor financiare acordate de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a menționat alesul local din Colibași.

Cei doi primari își propun să realizeze proiecte comune și să dezvolte cooperarea bilaterală. În satul Copceac locuiesc circa 10 000 de oameni, populația în Colibași fiind de circa 6000 de locuitori.

Urmează și Consiliile locale din Colibași și Copceac să voteze pentru înfrățirea celor două localități.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă