05:05:09 25.04.2024
Stiri

Ambasadorul Federației Ruse a participat DESCHIS la colegiul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol, în care s-a discutat despre „independența” Transnistriei. MAEIE și premierul Ciocoi au luat apă în gură

Actualitate 15.02.2021 11:32 Vizualizări1895 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Federației Ruse a participat DESCHIS la colegiul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol, în care s-a discutat despre „independența” Transnistriei. MAEIE și premierul Ciocoi au luat apă în gură president.gospmr.org


Federația Rusă afirmă că susține integritatea teritorială a R. Moldova, însă Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a participat la colegiul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol, unde autoritățile separatiste au discutat despre „independența” Transnistriei. Deși au trecut cinci zile de la producerea acestui eveniment, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu a luat nicio atitudine.

„Participanții la ședința colegiului l-au salutat pe Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov. El a vorbit despre diplomația la distanță cauzată de „coronacriză”, menționând că relațiile externe dintre Transnistria și Rusia au fost dense”, se arată într-un comunicat al așa-zisei administrații prezidențiale de la Tiraspol.

CITIȚI și Diplomaţi ruşi laudă rolul așa-numitului „minister de externe de la Tiraspol în lupta pentru existenţa rmn”

„Federația Rusă susține integritatea teritorială a R. Moldova. Cum? Participând la evenimente organizate de conducerea separatistă de la Tiraspol. Ambasadorul Vasnețov a dorit să demonstreze, o dată în plus, cât de mult „respectă” autoritățile R. Moldova și a participat la colegiul așa-numitului minister de externe de la Tiraspol. Iar în discursul său Ambasadorul rus a vorbit despre rolul decisiv al misiunii de pacificare conduse de Rusia în regiunea separatistă transnistreană, pentru menținerea păcii pe Nistru, ceea ce ne permite să ducem negocieri cu participarea OSCE, Ucraina, a observatorilor din partea SUA și UE”, arată canalul de Telegram „Culisele Diplomației”.

Sursa citată subliniază că Ambasadorul Vasnețov a participat la acest eveniment, chiar dacă anul trecut a fost convocat la MAEIE pentru același derapaj.

„Atunci i s-a cerut ca diplomații ruși acreditați în R. Moldova „să se abțină” de la participarea la evenimentele organizate de administrația separatistă de la Tiraspol. Dle Ciocoi, aveți ceva de spus?”, întreabă canalul de Telegram.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md