16:20:56 19.04.2024
Stiri

ACUZAȚII // Marii șefi din MAI și MJ ar fi încercat să MUȘAMALIZEZE dosarele prin care mii de moldoveni au rămas fără niciun ban pe cardurile lor BANCARE

Actualitate 15.02.2021 15:13 Vizualizări3472 Autor: Ziarul National
ACUZAȚII // Marii șefi din MAI și MJ ar fi încercat să MUȘAMALIZEZE dosarele prin care mii de moldoveni au rămas fără niciun ban pe cardurile lor BANCARE Facebook/Eduard Pleșca


Conducători de rang înalt din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Justiției (MA) ar sta în spatele grupărilor infracționale care, în perioada anilor 2019 – 2020, au lăsat mii de moldoveni fără niciun ban pe cardurile lor bancare.

Acuzațiile au fost lansate de un reprezentant al „Partidului Nostru”, Eduard Pleșca, în contextul reținerii, în această dimineață, a directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară”. Pleșca spune că MAI și Inspectoratul General de Poliție au încercat să mușamalizeze cazul.

„Cel mai dubios este faptul că nici MAI, nici SPIA al MAI și nici Ministerul Justiției, în subordinea căruia se află ANP, nu s-au autosesizat și nu a venit cu o reacție despre informațiile apărute în spațiul public pe faptul tergiversării pornirii urmăririi penale și restituirii materialelor în inspectoratele teritoriale de poliție, care legal nu au competența de a porni cauze penale pe grup criminal organizat. Asta a favorizat comiterea infracțiunilor pe o perioada mai mare de 14 luni și atingerea unei cifre record de peste 5 500 de pătimiți”, scrie Eduard Pleșca pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, infracțiunile au continuat și continuă și astăzi. Acesta mai afirmă că, deși au fost pornite cauze penale, ancheta a bătut pasul pe loc, pentru că de asta au avut grijă „șefi mari din Poliție”. Astfel, cele peste 5 500 de dosare în care este vorba de un prejudiciu total de 4,5 milioane de euro, se prăfuiesc în inspectorate, în loc să ajungă la Direcția Urmărire Penală.

În acest context, Pleșca îl îndeamnă pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să verifice informațiile din spațiul public și documentele semnate de unii conducători care trebuie trași la răspundere pentru cel puțin „abuz în serviciu”.

„Solicit procurorului general, dl. Stoianoglo A., conform competențelor legale, verificarea informațiilor din spațiul public, dar și a documentelor care se conțin în cauzele penale semnate de unii conducători. Reținerea unui demnitar înalt din cadrul ANP de către SIS și Procuratură, dar nu de către MAI, demonstrează complicitatea unor conducători de rang înalt. Cine va răspunde pentru prejudiciul săvârșit cetățenilor RM în timp de pandemie?”, se întreabă Pleșca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md