(video) Oficial: Jaguar va face din 2025 doar maşini electrice! Primul Land Rover electric vine în 2024

Astăzi, la ora amiezii, compania Jaguar Land Rover a organizat un mini eveniment în care şi-a anunţat planurile din viitorul apropiat. Noua strategie globală, numită Reimagine, a fost dezvăluită de noul director executiv Thierry Bolloré.

Schimbările cheie programate, pe scurt:

  • O reimaginare bogată în durabilitate a luxului modern, experiențe unice ale clienților și impact pozitiv asupra societății.
  • Este începutul călătoriei celor două mărci pentru a deveni un business producător de maşini fără emisii de carbon (pe lanțul de aprovizionare, produse și operațiunile sale) până în 2039. În centrul planului său Reimagine va fi electrificarea mărcilor Land Rover și Jaguar pe arhitecturi separate, cu două personalități clare și unice.
  • Reimaginarea mărcii Jaguar ca brand de lux complet electric, din 2025, pentru “realizarea potențialului său unic”! Deși denumirea-i de identificare poate fi păstrată, s-a dat de înţeles că înlocuitorul lui Jaguar XJ nu va face parte din gama actuală de modele, deoarece marca îşi doreşte să-i realizeze potențialul unic!
  • În următorii cinci ani, Land Rover va avea un portofoliu format din şase electromobile, variante electrice ale modelelor cunoscute, deoarece continuă să fie liderul mondial în segmentul SUV-urilor de lux.
  • Toate modelele Jaguar şi Land Rover vor fi disponibile în formă pur electrică până la sfârșitul deceniului curent!
  • Primul Land Rover electric vine în 2024!
  • Pe lângă 100% din vânzările Jaguar, se anticipează că aproximativ 60% din produsele Land Rover vor fi vândute cu trenuri de propulsie cu emisii zero!
  • Land Rover va face în viitorul apropiat maşini pe baza noii platforme MLA (Modular Longitudinal Architecture), care este compatibilă cu motorizări cu motoare cu ardere internă, hibride şi complet electrice, pe măsură ce compania își va evolua gama de produse în viitor. O a doua platformă pe care o va folosi doar Land Rover este EMA (Electric Modular Architecture), dedicată maşinilor electrice, însă care va fi compatibil şi cu un tren de rulare electrificat avansat care va include şi un motor cu ardere internă (posibil pe post de generator de energie doar). Produsele Jaguar vor fi construite pe o platformă dedicată doar pentru maşini electrice, cu motoare electrice.
  • În paralel cu producţia de maşini electrice se pregăteşte pentru cererea viitoare alternative, care vor consuma hidrogen pentru generarea de electricitate. Dezvoltarea este deja în curs, cu prototipuri care vor sosi pe drumurile din Marea Britanie în următoarele 12 luni ca parte a programului de investiții pe termen lung.
  • Structură simplificată pentru a oferi o agilitate mai mare și pentru a promova o eficiență de concentrare.
  • Amprenta globală de producție și asamblare urmează a fi păstrată, însă redresată, redefinită și reorganizată.
  • Colaborările și schimbul de cunoștințe cu liderii din industrie, în special din cadrul Tata Group (proprietarul Jaguar Land Rover), vor permite companiei să exploreze sinergiile potențiale în ceea ce privește energia curată, serviciile conectate, leadershipul în dezvoltarea de date și software.
  • Durabilitatea care oferă un nou punct de referință în impactul asupra mediului și societății pentru sectorul luxului este fundamentală pentru succesul Reimagine. O nouă echipă centralizată va fi împuternicită să construiască și să accelereze inovațiile de pionierat în materie de materialitate, inginerie, producție, servicii și investiții în economia circulară. 
  • Angajamentele anuale de aproximativ 2.5 miliarde de lire sterline vor include investiții în tehnologii de electrificare și dezvoltarea de servicii conectate pentru a spori această călătorie, dar și experiențele clienților, alături de tehnologii centrate pe date care vor îmbunătăți și mai mult ecosistemul lor de proprietate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/