(video) Noul IONIQ 5: La necesitate, şoferul va putea ieşi prin uşa cealaltă

Hyundai a făcut publică o imagine o fotografie cu interiorul noului IONIQ 5. Premiera sa mondială este setată pentru ziua de 23 februarie 2021.

Producătorul spune că IONIQ 5 se diferențiază de alte crossovere de dimensiuni medii, în special cele cu motoare cu ardere internă și sisteme convenționale Steer-by-Wire (volan fără coloană de direcţie sau conexiune mecanică cu roţile), deoarece platforma-i E-GMP permite un ampatament alungit și o podea plată.

Șoferul și pasagerii pot intra și ieși liber din cabină pe ambele părți atunci când sunt parcați într-un loc îngust, deoarece podeaua plană permite consolei centrale să alunece înainte și înapoi. Acest lucru a dus la o regândire fundamentală a consolei centrale convenționale și la oferirea unei funcții mai mari decât o cutie de stocare statică. Nou dezvoltatul “Universal Island” înlocuiește consola centrală și devine elementul central al experienței livingului din IONIQ 5.

Suplimentar, mai aflaţi că noul model este echipat cu scaune față reglabile electronic. Scaunele se înclină până la unghiul optim, oferind o senzație de greutate pentru ocupant. Hyundai a redus grosimea acestor scaune frontale cu aproximativ 30 la sută, oferind mai mult spațiu pentru cei așezați în al doilea rând. Acest lucru permite pasagerilor să personalizeze spațiul interior în funcție de diferite nevoi și situații.

Scaunele sunt îmbrăcate într-o piele prelucrată ecologic care este vopsită și tratată cu extracții de ulei de plante din semințe de in. Alte suprafeţe moi din cabină sunt realizate din materiale textile derivate din fibre durabile, cum ar fi componentele bio ale trestiei de zahăr, lână și fire din material polimeric, precum și material țesut din fibre fabricate din sticle de plastic PET reciclate. Pe de altă parte, suprafețele precum sunt cele de pe tabloul de bord, comutatoarele, volanul și panourile ușilor sunt acoperite cu o vopsea bio din poliuretan, compusă din uleiuri din flori de rapiță și porumb.

Datorită importanței Europei pentru strategia EV a Hyundai, noul IONIQ 5 va fi lansat într-o ediţie limitată şi specială de start pe anumite pieţe europene. Clienții vor putea rezerva online ediţia numită “Project 45”, care oferă o serie de avantaje speciale, inclusiv un preţ special, de pe un site special care va fi deschis imediat după premieră.

Cei care se vor înregistra pentru a face rezervarea unui IONIQ 5 “Project 45” vor fi primii din Europa care vor primi mașina. Clienții se vor mai alege cu o serie de conținut avansat sub formă de videoclipuri exclusive, imagini și actualizări de știri, dar și vor rămâne informați cu privire la starea mașinii lor de la producție până la livrare. În plus, vor primi o invitație la un eveniment exclusiv de experiență IONIQ în țări selectate în primăvara anului 2021.

Tot în anumite țări, Hyundai va oferi fiecărui client al unui astfel de electromobil un abonament gratuit de folosire a staţiilor IONITY, valabil timp de doi ani (pentru clienții din Germania acest serviciu nu va fi disponibil de la început, dar va fi activat mai târziu). Cu IONITY, șoferii își pot încărca noul IONIQ 5 la puterea maximă de încărcare și într-un timp foarte rapid. Bateria de 800 de volți este capabilă să se încarce de la 10 până la 80% în doar 18 minute.

Noul model IONIQ 5 “Project 45” va fi limitat la doar 3.000 de unități la nivel mondial. Programul de rezervare online va fi disponibil pentru clienții din Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda și Norvegia. Livrările vor începe în vara anului 2021, ceea ce asigură un timp scurt de așteptare.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-ioniq-5-primele-imaginii-si-detalii-inainte-de-premiera/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/