(video) Cum se explică calitatea proastă a drumului naţional R20 care a fost reparat până în octombrie 2020

Aceste imagini video au fost publicate acum câteva zile într-un popular grup de Facebook din Moldova, însă foarte puţină lume şi-a arătat interesul faţă de ele. Am încercat deci să aflăm dacă cele expuse de autor corespund adevărului şi dacă da, atunci cât s-a cheltuit pentru reparaţia acestui drum.

Carosabilul din filmuleţ este al traseului R20, secţiunea care trece prin localitatea Step-Soci din raionul Orhei, cea mai mare din acest raion şi una dintre cele mai mari din toată ţara.

Contactată de AutoBlog.MD pentru o reacţie, Administraţia de Stat a Drumurilor ne-a putut comunica următoarele:

Cu referire la lucrările de reparație desfășurate pe sectorul de drum ce trece prin satul Step-Soci din raionul Orhei, parte a traseului național R20, vă comunicăm că acestea
în prezent au statut de șantier, transmise spre execuție antreprenorului.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile lucrările de reparație periodică au fost sistate, reluarea acestora fiind programată din primăvara anului 2021.

Lucrările realizate sunt supuse perioadei de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului.

Reparația sectorului de drum s-a desfășurat în cadrul Programului lucrărilor de întreținere periodică a drumurilor publice naționale pentru anul 2020, finanțate din sursele fondului rutier, cu îmbrăcăminte din beton asfaltic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/