‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Ce prețuri s-au înregistrat după scăderile din săptămâna trecută

Piața mondială agricolă: Ce prețuri s-au înregistrat după scăderile din săptămâna trecută

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute pe piața mondială au crescut puțin și s-au stabilizat, după descreșterea bruscă produsă în urma lansării raportului USDA.

Activitatea pieței ar trebui să fie redusă astăzi, deoarece piețele în SUA sunt închise pentru Ziua Președintelui.

Pe piața internațională, SUA a vândut 195 338 t de porumb către Costa Rica și 155 577 t către Guatemala.

Principalul eveniment cu care a început săptămâna, a fost anunțarea surprinzătoare a unei licitații pentru grâu, făcută de către Algeria cu livrarea între 21-31 martie și în aprilie. Una dintre cele mai competitive origini în acest sens se consideră a fi Franța.

Potrivit Agritel, din punct de vedere climatic, se pare că recentul frig din Franța și Europa de Vest nu ar trebui să aibă consecințe majore asupra culturilor. Situația ar putea fi diferită în SUA, în zonele în care se cultivă grâu de toamnă.

Prețurile pentru rapiță continuă să crească. Acestea sunt susținute de majorarea prețurilor pentru canola în Canada și de menținerea prețurilor pentru uleiul de palmier și țițeiului.

‹ adv ›

Cotații Euronext grâu, porumb, rapiță

Dolarul este stabil față de Euro – 1,2135. Petrolul continuă să urce la 60,80 $ / b pe WTI.

Schimbările de pe piața SUA

Piețele din SUA și Canada sunt închise astăzi.

‹ adv ›

Vineri, comercianții erau nedumeriți între a lua profituri înainte de weekend și a menține pozițiile lungi din cauza temperaturilor ce ar putea afecta culturile în principalele zone de producere din SUA.

Cotații CME (Chicago) grâu, porumb, soia

Piața de soia beneficiază în continuare de cererea puternică chineză, coroborată cu recoltarea problematică a culturii în Brazilia. Situația din Brazilia ar putea duce la un blocaj în porturi în săptămânile următoare, dacă cea mai mare parte a recoltei se va realiza în martie.

Vineri, fondurile au fost cumpărători a 4 500 loturi de soia și 3 500 loturi de grâu. Au fost vânzători a 5 500 de loturi de porumb.

Piața regiunii Mării Negre

Livrările de cereale din Ucraina sunt similare celor din luna precedentă. De la începutul lunii au fost expediate 1,05 milioane tone de porumb, 200 000 de tone de grâu și 59 000 de tone de orz.

În weekend, președintele ucrainean, aflat într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, a declarat că țara sa poate și va deveni o sursă de securitate alimentară pentru Emirate.

Într-adevăr, Emiratele Arabe Unite importă 85% din produse pentru a satisface cererea internă. Până în prezent, peste 10% din importurile de alimente ale țării sunt de origine ucraineană.

Comparați schimbările înregistrate cu cele din săptămâna trecută, accesând acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›