Economie

Bitcoin la niveluri record. Cât are o persoană care a investit 100 de dolari în 2009 în criptomonedă

În această săptămână bitcoin a atins un nou nivel record, depăşind 48.000 de dolari, potrivit datelor CoinDesk, citate de CNBC. Chiar dacă activul a fost extrem de volatil, cei care l-au păstrat pe termen lung au obţinut câştiguri incredibile.

O persoană care a investit în bitcoin când a fost lansat pentru prima dată, în 2009, ar putea avea acum milioane sau miliarde, în condiţiile în care valoarea iniţială a activului a fost de 0 dolari.

„Este activul cu cele mai bune performanţe din ultimul deceniu, cu siguranţă”, a declarat Daniel Polotsky, CEO al CoinFlip, una dintre cele mai mari companii de bancomate bitcoin din S.U.A.

Dacă investitorul a cumpărat bitcoin de 100 de dolari în octombrie 2010, când criptomoneda costa 10 cenţi, acum deţine aproximativ 1.000 de bitcoin.

La maximul istoric de joi, 1.000 de bitcoini ar fi valorat mai mult de 48 de milioane de dolari.

Este o perioadă îndelungată pentru a deţine un activ extrem de volatil, ceea ce înseamnă că grupul de oameni care au investit atât de devreme în bitcoin şi au păstrat în mare măsură investiţiile lor este mic, a spus Polotsky.

Şi, deşi există multe poveşti despre câştiguri extreme din criptomonede, există şi mulţi care au pierdut la fel de mulţi bani prin cumpărarea şi vânzarea activului la momentul nepotrivit.

În plus, investitorii timpurii au avut probleme să-şi încaseze câştigurile incredibile din cauza unor probleme tehnice – unii au uitat parolele portofelelor lor digitale, ceea ce înseamnă că au doar câteva încercări de a accesa fondurile înainte de a fi blocate pentru totdeauna.

Totuşi, bitcoin a avut o traiectorie incredibilă, care a depăşit alte investiţii. Până în prezent, doar în 2021, criptomoneda a crescut cu peste 63%, după ce şi-a cvadruplat valoarea în 2020.

Şi, chiar dacă criptomoneda şi-a arătat şi volatilitatea în ultimele săptămâni, investitorii de lungă durată cred în viitorul activului.

Mike Novogratz, CEO Galaxy Digital şi un cunoscut investitor în criptomonede, a declarat în noiembrie că vede bitcoin crescând la 55.000 – 60.000 dolari până la sfârşitul anului 2021. Tyler Winklevoss, cofondator al crypto-exchange Gemini, a spus că vede activul ajungând la 500.000 de dolari.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *