Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat și nepotul său…

Un bărbat și nepotul său în vârstă de patru ani s-au înecat într-un iaz din Ialoveni, în timp ce se aflau la săniuș

Foto: Radio Chișinău

Un bărbat în vârstă de 61 de ani și nepotul său în vârstă de patru ani s-au înecat duminică, 14 februarie, într-un iaz din satul Misovca, raionul Ialoveni, în timp ce se aflau la săniuș.

Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului de Poliție (IP) Ialoveni, Olesea Gherman, în jurul orei 10:45, la serviciul 112 a parvenit un apel în care un cetățean a comunicat faptul că un bărbat împreună cu nepoții săi au mers la săniuș pe suprafața unui lac înghețat.

În scopul documentării și stabilirii tuturor circumstanțelor, la fața locului s-a deplasat grupul operativ al IP Ialoveni.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că în jurul orei 09:10, bunelul și cei doi nepoți, unul în vârstă de 14 ani și altul de patru ani s-au deplasat la lacul de acumulare aplasat la o distanță de aproximativ 20 de metri de la malul lacului. Ulterior, gheața a cedat, iar bărbatul și cei doi nepoți au căzut în apă.

La scurt timp, câțiva locuitori ai satului Misovca au intervenit și au salvat băiatul în vârstă de 14 ani. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Bunelul și nepotul său de patru ani s-au înecat.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă repetat populația să nu meargă pe gheața bazinelor acvatice.

Persoanele care au în grijă minori sunt rugate să-și supravegheze copiii pentru a nu merge la săniuș sau la joacă pe iazuri. Minorii se pot prăbuși cu ușurință sub gheața lacurilor și a râurilor, întrucât grosimea acesteia este foarte subțire.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2021, în R. Moldova s-au înecat șapte persoane, inclusiv doi copii.