Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Joe Biden, după achitarea lui…

Joe Biden, după achitarea lui Donald Trump în Senat: „Violența și extremismul nu își au locul în America”

Președintele american Joe Biden le-a cerut conaționalilor săi să fie vigilenți și să apere democrația întrucât „violența și extremismul nu își au locul în America”. Se întâmplă după ce, predecesorul său Donald Trump a fost achitat de către Senat în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie, scrie BBC.

„Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată. Trebuie să fim mereu vigilenți. Violența și extremismul nu își au locul în America. Și fiecare dintre noi are o datorie și o responsabilitate ca americani, și mai ales ca lideri, pentru a apăra adevărul și pentru a învinge minciunile „, a spus Biden.

Fostul președinte Donald Trump a fost achitat sâmbătă de Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. Este pentru a doua oară când politicianul republican trece printr-o procedură de impeachment, o premieră în istoria Statelor Unite, dar, ca și în cazul primului proces, din 2019, a fost achitat prin votul senatorilor.

Senatul a votat sâmbătă cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Trump, față de 43 de voturi împotrivă, însă pentru un verdict de vinovăție era nevoie de cel puțin 67 de voturi.