fbpx

Se circulă din nou pe Nistru. Feribotul de la Molovata și-a reluat activitatea

Duminică, începând cu ora 10:00, feribotul de la Molovata și-a reluat activitatea. Deplasarea lui a fost sistată sâmbătă dimineața, din cauza condițiilor vremii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Podul plutitor face legătură pe calea apei între cele două maluri ale Nistrului. Sâmbătă dimineața autoritățile anunțau că acesta va fi pus din nou în funcțiune când vor permite condițiile meteorologice.

Amintim că, pe 12-13 februarie, în Republica Moldova au fost înregistrate intensificări ale vântului. Conform meteorologilor, rafalele au atins viteza de 17-22 m/s.

De menționat este că sistarea activității feribotului nu a fost singura problemă cauzată de situația meteo. La nordul țării exista riscul de a fi blocate două trasee, deoarece zăpada era spulberată pe carosabil de vânt, iar o porțiune de drum din localitatea Gașpar, Edineț, nu era practicabilă.

Totodată, spre seara zile de sâmbătă, Ucraina a interzis intrarea pe teritoriul său a camioanelor prin vama Otaci, deoarece vremea s-a înrăutățit, iar traseul Moghilev-Podolskii-Vinița nu era practicabil. Actualmente, timpul de așteptare la punctul de trecere este de cinci ore.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button