/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Noi detalii despre tragedia de la Ialoveni unde un copil și bunicul acestuia s-au înecat după ce s-au prăbușit sub gheață

missing
14 februarie 2021, ora 21:31

Caz tragic în raionul Ialoveni. Un copil de patru ani și bunicul acestuia au murit înecați, după ce au ajuns cu sania într-un lac. Fratele copilului, un băiat de 14 ani care era și el la săniuș, a reușit să fie salvat și se află în stare foarte gravă la spital.

Tragedia s-a produs în satul Misovka din raionul Ialoveni. Minorii, în vârstă de patru și 13 ani erau în vizită la bunici. Aceștia au mers, împreună cu bunicul lor în vârstă 61 de ani la săniuș pe un lac din localitate.

Gheața subțire a cedat, iar copiii, împreună cu bunicul s-au prăbușit sub apă. Imediat, la fața locului au fost chemați salvatorii care au reușit să scoată viu din apă doar băiatul mai mare. Pentru copilul de patru ani și bunicul lui nu s-a mai putut face nimic. Întâmplarea i-a cutremurat pe locuitorii satului Misovca.

„Am auzit că au căzut acolo și un băiețel s-a înecat cu dânsul, dar pe al doilea se zice că l-au scos”

„Să nu dea Dumnezeu la nimeni, vai de capul lor săracii”

„Iată ce au știut că așa o să se întâmple , n-au știut”

„Tot satul plânge , oameni buni, copil mic, ce să facem”

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, salvatorii au intervenit cu două echipaje.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ DE PRESĂ IGSU: „Inspectoratul General pentru Situații Urgențe, îndeamnă repetat populația să nu meargă pe gheața bazinelor acvatice”

Cazul este investigat de către poliție. Potrivit IGSU, de la începutul acestui an, șapte oameni, între care doi copii și-au pierdut viața după ce gheața subțire a cedat.

REPORTERĂ- LOREDANA EȘANU

IMAGINI- SERGIU CIUBARU

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram