image
Sursa foto: Profimedia Images

Ungaria, prima țară din UE care a început vaccinarea cu vaccinul rusesc Sputnik V

Ungaria este singura țară din Uniunea Europeană care a început să administreze vaccinul împotriva Covid-19, Sputnik V, produs în Rusia, transmite Digi24. Administrarea a 2.800 de doze de vaccin Sputnik V, care nu este aprobat încă la nivelul UE, a debutat vineri în patru spitale din Budapesta, a anunțat medicul Cecilia Mueller într-o conferință de presă online.

Ungaria a comandat 2 milioane de doze de Sputnik V din Rusia și 5 milioane de doze Sinopharm din China, informează dpa, citat de Mediafax. Premierul Viktor Orban spunea, într-un interviu radio, că prima tranșă din vaccinul Sinopharm este așteptată săptămâna viitoare.

Autoritățile ungare au criticat de mai multe ori procesul de aprobare şi achiziţionare a vaccinurilor de către Bruxelles. Orban spunea că procesul este mult „prea lent”.

Un decret recent a simplificat semnificativ procedura de aprobare de urgență a vaccinurilor anti-Covid-19 în Ungaria: practic, este suficient dacă vaccinul este utilizat în cel puțin trei țări din lume și dacă a fost deja administrat la cel puțin 1 milion de oameni din întreaga lume, mai scrie sursa citată. Ungaria are puțin sub 10 milioane de locuitori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: