image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: Peste 150 de autospeciale și muncitori sunt antrenați la lucrările de deszăpezire de pe traseele din nordul RM

Administrația de Stat a Drumurilor informează că monitorizează circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale. În noaptea din 12 spre 13 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în zona de Nord a nins și viscolit, iar partea carosabilă în unele regiuni a fost acoperită cu zăpadă și gheață.

Unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile publice naționale din nordul țării.

În zona de Centru au fost efectuate lucrări de combatere a poleiului, iar în zona de Sud - lucrări de patrulare.

Pe trasee activează 157 de utilaje speciale și 153 de muncitori care continuă lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie.

Datorită pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12 și 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei - la nord până la -20..-22°C, ziua -  va scădea până la -8..-13°C. Între 12 și 13 februarie, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s, pe drumuri se va semnala ghețuș.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

LUCRARILUCRARI
DRUMDRUM

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: