image
Sursa foto: TVRMoldova

Apă-Canal Chișinău stopează temporar efectuarea lucrărilor planificate

SA „Apă-Canal Chișinău” stopează temporar efectuarea lucrărilor planificate la rețele. Măsura este luată în contextul anunțului meteorologilor cu privire la temperaturile scăzute din următoarele zile.

Furnizorul precizează că lucrări planificate la rețele nu vor fi efectuate cel puțin până pe 17 februarie, transmite IPN. Este vorba despre toate lucrările de racordare a rețelelor nou-construite, fie montarea contoarelor, fie reabilitarea rețelelor de apeduct finanțate din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Băncii Europene de Investiţii.

Pe site-ul întreprinderii: www.acc.md vor fi plasate anunțurile despre lucrările planificate.

În contextul temperaturilor joase anunțate, furnizorul vine cu un apel repetat către toţi gestionarii fondului locativ, dar și consumatorii casnici, prin care îi îndeamnă să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare. „Pentru a evita eventuale avarii și cheltuieli inutile, este necesară protejarea prin izolarea cu materiale speciale a branșamentelor și a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă”, menționează furnizorul într-un comunicat de presă.

Și capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat. ACC face trimitere la prevederile legale, conform cărora punctul de delimitare a instalațiilor interne de apă la blocurile locurile locative se stabilește la ieșirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ, iar la consumatorii casnici punctul de delimitare se stabilește la ieșirea din contorul instalat în căminul de branșare, amplasat în limita teritoriului consumatorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: