Un student al Academiei de Poliție a urcat băut la volanul mașinii de serviciu și a provocat un accident. IP Cahul a inițiat o anchetă de serviciu

Un cursant de la Academia de Poliției Ștefan cel Mare, împreună cu mai mulți polițiști, ar fi tras o beție noaptea trecută în cadrul IP Cahul, după care ar fi luat mașina de serviciu și a vrut să dea o tură, însă a provocat un accident rutier, scrie deschide.md.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit sursei citate, este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, care era trimis la practică la IP Cahul. Ieri acesta și-ar fi terminat practica, iar cu această ocazie a tars un cap de beție în inspectorat cu alți colegi.

Acesta, fără a avea permis de conducere, dar și fiind în stare de ebrietate, a luat automobilul de serviciu, de marca Dacia Logan, și a vrut să dea tură prin oraș.

Însă, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un gard, după care a fugit de la fața locului.

Ulterior acesta a fost depistat de oamenii legii și a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că avea o concetrație de 0,62 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Contactată de UNIMEDIA, ofițera de presă a IP Cahul, Cristina Ciobanu a declarat că un astfel de caz a fost înregistrat, însă nu a oferit mai multe detalii la acest capitol.

„Avem înregistrat un asemenea caz. La moment este desfăşurată o anchetă de serviciu în cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul, pentru a stabili şi documenta toate circumstanțele şi a lua o decizie legală, a declarat Cristina Ciobanu.

„De asemenea, cazul a fost remis şi către Direcția Inspectare Efectiv şi SPIA a MAI”, a conchis Ciobanu.

Amintim că, la data de 4 februarie, 6 polițiști de la Cahul au primit 30 de zile de arest la domiciliu, iar pentru o persoană dispus control judiciar.

7 polițiști de la IP Cahul au fost reținuți de CNA, fiind de abuz în serviciu și luare de mită. Aceștia sunt cercetați de CNA în mai multe dosare de corupție.

Șeful Inspectoratului Cahul, Andrei Sîrbu și adjunctul său, au fost suspendați din funcție astăzi. Despre asta a anunțat chiar Sîrbu, într-o postare pe facebook, în care scrie că și-a luat concediu, după ce au avut loc reținerile CNA, iar astăzi a fost anunțat că a fost suspendat din funcție. Acesta spune că a colaborat cu organele specializate în timpul investigațiile pe marginea tututot cazurilor de corupție.


Pub