ACETI a lansat un studiu în sectorul IT&Inginerie ca să identifice calificările necesare pentru angajații RDN

Vineri, 12.02.2021, la Bălți a fost lansat de către reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) „Studiul pentru analiza situației în sectorul IT&Inginerie, pentru identificarea calificărilor necesare pentru angajații din domeniul IT&Inginerie din întreprinderile Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN) a Republicii Moldova” care va realizat în decurs a câteva luni începând cu februarie 2021.

Foto: RDN

Acest studiu este inclus în Planul de Dezvoltare Economică Locală 2020-2022 a mun. Bălți elaborat în cadrul inițiativei Uniunii Europene „Primarii pentru Creșterea Economicăˮ.

Scopul studiului constă în determinarea potențialului și a solicitărilor angajatorilor companiilor cu referire la specialiștii din domeniului IT&Inginerie. Prin intermediul acestui studiu se urmărește inițierea unei abordări sistemice a proceselor de dezvoltare a acestui domeniu. Studiul este necesar pentru a avea o imagine clară a necesității de specialiști din IT&Inginerie pentru întreprinderile atât din acest domeniu cât și cele NON-TIC și non-inginerie.

Studiul este inițiat de către ACETI în colaborare cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (România) și cu susținerea financiară a Proiectului de Competitivitate Moldova (USAID, Ambasada Suediei, UKAid), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim - Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova ‘’ realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation și Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP).

Lansare studiu / Sursa:RDN
Lansare studiu / Sursa:RDN


// console.log('no ads situation')