Coronavirus // Guvernul Cehiei acordă Republicii Moldova un lot de echipamente medicale în valoare de 1,3 milioane de euro

Marcela Meglei
13/02/2021
Foto: IGSU via Facebook.com

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a recepționat vineri un lot de echipamente specializate de protecție, necesare în lupta cu pandemia COVID-19, din partea Guvernului Cehiei. Suportul oferit include 300.000 de măști chirurgicale, 100.000 de mănuși de protecție, 5.000 de costume de protecție, dar și 55 de ventilatoare pulmonare, în valoare totală de peste 1,3 milioane de euro.

Grație eforturilor depuse de Ambasada Cehă în Republica Moldova, dar și a tuturor instituțiilor implicate, țara noastră beneficiază de un lot de echipament necesar, care va fi utilizat de medici, în lupta zi de zi cu COVID-19. Potrivit IGSU, donația în suma totală de 1.342.000 de euro din partea Guvernului Republicii Cehe a fost posibilă datorită Mecanismului Protecției Civile al Uniunii Europene, care a fost activat pe data de 3 februarie 2021 de IGSU al MAI la solicitarea Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

În acest context, la data de 8 februarie Guvernul Republicii Cehe a luat decizia de a acorda asistența tehnica Republicii Moldova, iar lotul de echipament a fost transportat în siguranță de Serviciul Pompieri și Salvatori al MAI al Republicii Cehe și urmează a fi repartizat în cel mai scurt timp instituțiilor medicale din țara noastră.

Marcela Meglei
13/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii