Creștere cu 30 la sută a numărului de infectări cu Covid-19 // Guvernul, dispus să introducă măsuri de restricție mai dure

Crina Dumitriu
13/02/2021

Guvernul va introduce restrucții mai dure, dacă numărul de infectări cu noul coronavirus va continua să crească. Declarații în acest sens a făcut premierul interimar Aureliu Ciocoi, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, după ce a fost informat că numărul de infectări și al pacienților în stare gravă a crescut cu 30 la sută în ultima săptămână.  

Secretarul de stat din cadrul MSMPS, Tatiana Zatîc, a menționat că autoritățile medicale au fost nevoite să suplinească în ultima săptămână numărul de locuri în spitale pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

„Este o povară extrem de mare asupra sistemului medical. Capacitățile de spitalizare sunt în diminuare. Reactivăm paturile care au fost dezactivate în luna ianuarie. Astăzi am deschis suplimentar 130 de paturi în municipiul Chișinău și am redeschis Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Realizăm toate măsurile necesare pentru a asigura accesul cetățenilor la asistența medicală, dar este important ca și populația să respecte măsurile de protecție”, a menționat Tatiana Zatîc. 

În acest context, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a menționat că în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire se va menține, va fi nevoie de reintroducerea unor măsuri de restricție mai dure. 

„În ultimele zile avem o cifră tot mai mare de noi infectări, ajungem la 1000 de infectări pe zi, lucru care ne îngrijorează. Cu această ocazie, îndemn cetățenii să fie mai precauți în respectarea normelor sanitare. În următoarele zile vom convoca ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia vor fi luate deciziile necesare în vederea prevenirii noilor cazuri. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem măsuri radicale pentru a asigura securitatea epidemiologică a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 8382 de cazuri active a pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2.

Crina Dumitriu
13/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii