/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Reacțiile adverse înregistrate în cadrul etapelor de dezvoltare a vaccinurilor anti-covid

missing
13 februarie 2021, ora 15:13

În cadrul studiilor clinice au fost înregistrate unele evenimente adverse post imunizare minore după administrarea vaccinurilor anti-COVID-19. Acestea sunt similare cu cele înregistrate și în cazul altor vaccinuri injectabile și includ: dureri în locul injectării, cefalee, oboseală, dureri musculare.

Potrivit Ministerului Sănătății, au mai fost înregistrate alte evenimente adverse minore care includ: febra, frisoane, greața, artralgie (dureri în încheieturi). Până în prezent, nu au fost raportate evenimente adverse severe.

Drept precauții/contraindicații generale pentru orice vaccin sunt posibile reacții alergice, inclusiv anafilaxie, la o componentă a vaccinului.

La începutul lui februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova, la mijlocul acestei luni. Este vorba de peste 24 de mii de doze de vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech și încă peste 260 de mii de vaccinuri produse de Oxford/AstraZeneca. Astăzi, însă, responsabilii, anunță că livrarea vaccinului ar putea să întârzie.

Conform planului de imunizare al autorităților, vaccinarea va avea loc în trei etape. Mai întâi va fi imunizat personalul medical, după care bătrânii, persoanele cu boli cronice și cele din categoria de risc, inclusiv funcționarii care asigură ordinea publică, cei de la penitenciare, din sistemul de educație și lucrătorii serviciilor sociale. Iar la ultima etapă, când vaccinul nu va mai fi o raritate, urmează vaccinarea populației generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram