image
Sursa foto: Jurnal.md

Una spune, alta face: Ce declara Dodon în 2020, despre un eventual candidat la funcția de premier înaintat de transfugi

„Vă spun deodată, eu nu o să accept candidatura unui prim-ministru înaintat de transfugi. De ce? Ca să nu vă spun „de-atâta” - pentru că eu nu vreau ca în fruntea Guvernului să fie omul lui Plahotniuc numit de Șor și de Candu”. Este declarația făcută de Igor Dodon, pe când ocupa funcția de președinte, pe 14 august 2020.

Atunci Igor Dodon se lăuda că nu va accepta un candidat la funcția de premier, înaintat de o majoritate parlamentară formată din transfugi.

„Cum se face majoritatea parlamentară: nu stați toți la Candu sau la Șor în cabinet și semnați candidatura. Mergeți în plenul Parlamentului și declarați că eu, Maia Sandu, eu, Andrei Năstase, fac coaliție cu Candu și Șor și anunț majoritate parlamentară. Pe urmă desemnați candidatura și eu decid ce fac. Vă spun deodată că nu o să accept candidatura prim-ministrului înaintată de transfugi. Nu vreau ca în fruntea Guvernului să vină un om al lui Plahotniuc, numit de Șor și Candu, chiar dacă Maia Sandu și Andrei Năstase o să se culce sub ei, eu nu voi accepta. Nu vă place – referendum”, declara atunci ex- președintele în cadrul vblogului său „Președintele răspunde”.

„Pasărea pe limba ei piere. Igor Dodon este fără de rușine”, a comentat fostul minsitru al Mediului, Valeriu Munteanu, evocând acest epizod din activitatea liderului PSRM.

Amintim că PSRM și Partidul Șor au format ieri oficial o majoritate parlamentară. Coaliția este formată din 54 de deputați , PSRM, Partidul Șor, Pentru Moldova, deputații neafiliați Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, precum și deputatul independent Alexandru Oleinic. Aceștia au înaintat candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: