Un angajat INSP și-a luat mașina și a mers la vânat mistreți chiar în rezervație naturală. Noi detalii despre incidentul de la „Plaiul Fagului”

Un angajat INSP a fost implicat în vânătoarea ilegală de acum 3 zile de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, soldată cu mai mulți mistreți răniți. Contactat de UNIMEDIA, șeful SPIA, Ion Mămăliga, ne-a confirmat informația precizând că funcționarul se află la moment în concediu, iar imediat după ce va reveni la post va fi eliberat din funcție.

Foto: colaj

„Există un funcționar INSP, căruia îi aparține și unitatea de transport. Dumnealui și restul persoanelor civile au fost documentare conform art.233, a fost inițiată cauză penală pe vânat ilegal. Aceștia și-au recunoscut vina, concomitent a fost demarată, la indicația ministrului MAI, Pavel Voicu, o anchetă de serviciu și persoana va fi eliberată. Funcționarul INSP se află în concediu de îngrijire a copilului, la revenire va fi eliberat din funcția”, ne-a spus șeful SPIA.

Acum trei zile, un mistreț a fost împușcat și alți 3 au fost răniți pe teritoriul Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului”. Vinovați s-ar face patru bărbați care au forțat cu mașina poarta de acces și a pătruns pe teritoriu bruscând și paznicul de serviciiu.

Conform directorului Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului” Ştefan Deleanu din cercetările preliminare se cunoaşte că a fost împuşcat un mistreţ şi alţii trei au fost răniţi, iar daunele aduse patrimoniului urmează a fi documentate.


Pub