Accidentul de pe șos. Muncești, soldat cu un deces: Șoferul, reținut după ce a fost prins beat

Mașina care s-a izbit de un pilon și a ars complet era condusă de un bărbat în stare de ebrietate. Oamenii legii vin cu noi detalii despre accidentul din această noapte de pe șoseaua Muncești, soldat cu decesul unui bărbat de 33 de ani.

Foto: Poliția RM

Impactul s-a produs în jurul orei 02:15 min pe șoseaua Muncești, unde automobil de marca BMW, s-a tamponat în pilon de electricitate.

Polițiștii au stabilit că automobilul BMW era condus de conducător în vârstă de 25 ani. Acesta se deplasa cu viteză excesivă, ulterior a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un pilon electric. Pasagerul care la acel moment se afla în automobil în urma impactul a decedat.

Conducătorul fiind supus testului alcoolscopic, în aerul expirat fiind stabilită o concentrație de alcool de 0,55 mg/l.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport.

Tânărul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, iar conform legislației în vigoare el riscă închisoare pe un termen de la 4 la 8 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Pub