Guvernul a aprobat cele trei candidaturi la postul de judecător CtEDO

Guvernul a aprobat cele trei candidaturi la postul de judecător Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmează să prezinte lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Foto: colaj

În urma exprimării opiniei Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va remite lista candidaților Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru audieri și alegere finală prin vot la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La 28 ianuarie, Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu au fost desemnați câștigătorii concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Cel mai mare punctaj l-a obținut Diana Scobioală.

În concurs au fost înscriși 13 candidați, dintre care 2 nu au fost în admiși în proba interviu. Printre aceștia se regăsesc nume notorii și cunoscute, prezente în viața politică a țării, printre care și avocați și funcționari publici.


Pub