Unde s-ar afla acum Vlad Plahotniuc: „Acolo e comod să te ascunzi de justiție”

Vladimir Plahotniuc controlează încă multe lucruri în Republica Moldova, iar acum vrea să arate Occidentului și noului președinte că el e necesar țării pentru a menține un echilibru între Est și Vest. Afirmația aparține lui Grigorii Karamalak, care a făcut mai multe dezvăluiri despre relația sa cu Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru argumenti.ru.

Foto: UNIMEDIA

„În acest moment, Plahotniuc se află în Cipru, în partea de nord, care este controlată de autoritățile Turciei. Acolo e comod să te ascunzi de justiție.

Plahotniuc mulți ani a lucrat pentru vectorul occidental și a creat multe incomodități Federației Ruse. Acum el vrea să arate că încă este influent în Republica Moldova, să arate Occidentului și noului președinte că el e necesar țării pentru a menține un echilibru între Est și Vest. El a reușit în toți acei ani să corupă pe foarte mulți oameni din organele de drept, pe unii să-i șantajeze cu diferite materiale compromițătoare, iar aceștia lucrau pentru el”, a comentat Karamalak.

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, anunțat în căutare, în contumacie, deține cetățenia turcă. Anunţul a fost făcut de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Pe 16 noiembrie 2020, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul lor, după ce acesta ar fi părăsit țara la 4 octombrie.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat la data de 29 septembrie cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Plahotniuc este învinuit pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari. În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA. Plahotniuc a părăsit SUA înaintea alegerilor prezidențiale și s-a aflat periodic în Turcia sau în Cipru.

Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, când a pierdut guvernarea și a avut o discuție cu ambasadorul SUA la Chișinău.


Pub