Mariana Durleșteanu sparge tăcerea: Am acceptat invitația ca persoană apolitică. Nu este atribuția potențialului candidat să verifice lista semnatarilor

Candidata propusă de Partidul Socialiștilor la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, a spart tăcerea și a venit cu mai multe explicații privind candidatura sa, pe pagina sa de Facebook. „Am acceptat invitația dată ca o persoană apolitică, ținând cont că nu am fost și nu sunt membru al unui partid politic, ci pe principiul profesionalismului, în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice care se acutizează”, a declarat Durleșteanu.

Foto: Facebook

„Procesul privind semnăturile în Parlament nu a fost gestionat de către mine, pentru că nu am astfel de abordări. Menționez clar că nu este atribuția potențialului candidat să verifice lista semnatarilor.

Rațiunea mea personală pentru a accepta această invitație a avut la bază eradicarea sărăciei în Moldova, gestionarea crizei pandemice pentru a oferi siguranță cetățenilor în ziua de mâine, implementarea proiectelor investiționale și readucerea diasporei acasă.

Vreau să vă asigur, eu conștientizez prin ce trecem toți cetățenii, indiferent unde ne aflăm, dar Moldova are nevoie de un program cu FMI de urgență și comunicare cu alți parteneri străini focusat în primul rând pe reforme structurale în toate domeniile și acțiuni pe termen imediat pentru a depăși această situație fără precedent.

În final, nu doresc, din punct de vedere al bunului simț, să aduc explicații adiționale, ținând cont că este un candidat oficial înaintat și doresc optimism tuturor.

P.S. Nu sunt o persoană care am primit funcții sau poziții în orice domeniu de activitate din docilitate și am executat instrucțiuni la comanda....ci prin interviuri, concursuri și asumarea răspunderii în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Mariana Durleșteanu.

Postarea Marianei Durleșteanu vine după ce ieri o majoritate din 54 de deputați au semnat pentru candidatura ei la funcția de premier al țării, iar Maia Sandu a desemnat-o, însă, pe Natalia Gavrilița, în mod repetat.

Mariana Durleșteanu / Sursa:Facebook

Guvernul Gavrilița 1 a acumulat zero voturi în ședița din 11 februarie 2021. În timp ce premierul desemnat își prezenta programul la tribuna centrală, liderul PSRM , Igor Dodon anunța o nouă candidatură la funcția de premier. Pentru Mariana Durleșteanu au semnat 54 de deputați din PSRM, Pentru Moldova și independenți, care au și anunțat în plen că au creat o majoritate parlamentară în acest sens.

În același timp, Platforma DA a anunțat că îl vrea pe Andrei Năstase desemnat la funcția de premier, pentru a „nu permite învestirea unui Guvern de stânga”.

Președinta Maia Sandu a convocat consultări cu fracțiunile parlamentare, petru care a fost criticată că ar fi fost „formale și superficiale”, iar la final a anunțat că o desemnează din nou pe Natalia Gavrilița, întrucât „are dubii privind unele semnături ale unor deputați ce au fost depuse pentru o altă candidatură”. Asta chiar dacă o decizie a Curții Constituționale stabilește că președintele țării este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul pentru care au semnat cel puțin 51 de deputați.

Maia Sandu și partidul pe care l-a condus pledează pentru alegeri anticipate, în orice condiții, pentru a „curăța actualul Parlament de corupți”. Și PSRM a anunțat că își dorește alegeri anticipate, însă „e nevoie ca până la scrutin țara să aibă un Guvern cu puteri depline, care să gestioneze criza pandemică și cea economică, să negocieze cu instituțiile financiare internaționale și să asigure venirea loturilor de vaccin anti-Covid. Celelalte fracțiuni parlamentare, la fel, au pledat public pentru anticipate, deși sondajele nu le oferă șanse de a mai accede în Parlament.


Pub