(doc) Maia Sandu a semnat decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei din dosarul Șor

Președinta țării, Maia Sandu, a semnat decretul privind eliberarea din funcție a Ninei Veleva, judecătoare în dosarul Șor. Decretul în acest sens a fost publicat pe pagina Președinției.

Foto: UNIMEDIA

După două luni de examinare, cererea de demisie a judecătoarei în dosarul Șor a fost acceptată de CSM în ședința din 26 ianuarie.

În 2015, Nina Veleva a fost numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Cahul.

Cererea de demisie a fost examinată prima dată în ședința din 1 decembrie.

Contactat anterior de UNIMEDIA, unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, susține că nu cunoaște adevăratul motiv pentru care judecătoarea a decis să demisioneze, dar presupune că plângerile depuse pe completul de magistrați ar fi pus presiuni pe Veleva.

„Pe dosarul acesta din partea judecătorilor s-au comis mai multe abateri procesuale de către Procuratura la început, apoi de către judecători. De ce, noi avocații ne luptăm acolo, deoarece se comit abateri procesuale care chiar sunt ieșite din comun. De aceea, noi am scris o mulțime de plângeri și cred că deja doamna (n.r. Nina Veleva) a obosit de la asta și s-a gândit că ar fi mai bine să plece, fiindcă la noi plângerile toate se află pe rol”, a declarat Colenco.


Pub