Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat. Precizările SPPS

Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat. SPPS anunță că paza i-a fost restrasă din data de 14 decembrie, la solicitarea personală.

Foto: realitatea.md

SPPS precizează că, pe data de 3 februarie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală cu referire la aprecierea legalității acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției domnului Gațcan.

Menționăm pe această cale că, SPPS a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020. Transparența și reformarea instituției în interesul cetățenilor este prioritatea noastră-cheie în următoare perioadă.

Începând cu 1 iulie 2020, deputatul socialist Ștefan Gațcan dispune de pază de stat.

Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie 2020, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Peste o zi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

La 1 iulie, după mai multe discuții, dar și acuzații de șantaj și sechestrare, Ștefan Gațcan apărea într-un video, plasat pe pagina sa de Facebook, în care spunea că este bine, dar va lipsi o anumită perioadă.

Ulterior, s-a aflat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, informația fiind confirmată chiar de premierul Chicu. Poliția Română a confirmat astăzi că acesta s-a aflat la Iași.

Gațcan ar fi ajuns în Moldova marți, 7 iulie, seară, după ce a stat în România.


Pub