(doc) Procuratura Generală a inițiat o anchetă penală pe situația privind proprietățile Republicii Moldova în Ucraina

Procuratura Generală a inițiat o anchetă penală privind tentativele de deposedare a Republicii Moldova de terenul pe care este amplasat în Sanatoriu Moldova și Consulatul RM din Odesa, precum și două cariere din Ucraina. Anuțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Cu multă întărziere și după presiunea publică Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a Republicii Moldova de terenul, pe care este amplasat în Odesa Sanatoriu Moldova și Consulatul RM, precum și de 2 cariere în Ucraina, la care problema există din 2015.

Aștept cănd Procurorul General să vină pentru a solicita ridicarea imunității lui Andronache”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Doc / Sursa:Facebook/Slusari

Anterior, Slusari i-a cerut Maiei Sandu să examineze la Consiliul Suprem de Securitate subiectul proprietăților din Ucraina, afirmând că activele a două întreprinderi, cariere de extragere a zăcămintelor din Pervomaisc și Cernăuți, ar fi deja pierdude de către statul Republica Moldova.

La fel și sanatoriul Moldova de 17641 m.p. amplasat pe aproximativ 5 ha, teoretic aparține Republicii Moldova, iar practic se afla în aer.

Anul trecut, Cariera de nisip de la Cernăuți (Ucraina), care era proprietate a Republicii Moldova a fost sustrasă din proprietatea statului de un fost administrator. Atunci Agenția Proprietății Publice lupta în instanțele de judecată din Ucraina pentru a întoarce proprietatea efectiv furată.


Pub