Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Judecătoria orășenească din Moscova va…

Judecătoria orășenească din Moscova va examina un recurs împotriva deciziei instanței Simonovsky privind condamnarea lui Navalny

Judecătoria orășenească din Moscova va examina pe 20 februarie un recurs împotriva deciziei instanței Simonovsky cu privire la înlocuirea pedepsei cu suspendare în cazul opozantului rus Alexei Navalny cu una reală în dosarul „Yves Rocher”, scrie Novaya Gazeta.

Potrivit sursei citate, informația a fost confirmată de către avocații lui Navalny: Olga Mihailova și Vadim Kobzev.

Curtea Districtuală Simonovsky din Moscova a schimbat, marți, 2 februarie, pedeapsa cu suspendare în cazul opozantului Alexei Navalny cu una reală în dosarul „Yves Rocher”. El a fost condamnat la trei ani și șase luni de detenție într-o pușcărie cu regim general.

Pedeapsa dictată de judecătorii ruși va exclude aproape un an pe care Navalny l-a petrecut în arest la domiciliu. Astfel, el ar urma să se afle în pușcărie doi ani și opt luni.

Navalny a fost recunoscut vinovat de faptul că a încălcat, în mod sistematic, condițiile perioadei de probațiune, potrivit cărora politicianul trebuia să se prezinte inspecției de două ori pe lună în anumite zile stabilite.

Potrivit publicației Novaya Gazeta, dosarul „Yves Rocher” a fost inițiat împotriva lui Alexei Navalny și a fratelui său Oleg în decembrie 2012 în baza unei declarații a lui Bruno Leproux, directorul general al Yves Rocher Vostok LLC (filiala din Rusia a firmei). Fraților li s-a imputat că ar fi tras pe sfoară compania de cosmetice Yves Rocher și o întreprindere de procesare ca intermediar în furnizarea serviciilor de logistică.

Într-un tribunal din Rusia, în 2014, reprezentanții Yves Rocher Vostok au luat partea fraților Navalny, afirmând că, de fapt, contractul a fost îndeplinit în totalitate, iar compania nu a suferit niciun prejudiciu. Leproux, cel care a prezentat declarația împotriva lui Navalny, nu s-a prezentat niciodată în instanță și apoi a demisionat de la Yves Rocher.