Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la lichidarea situațiilor de avariere provocate de condițiile climaterice

   2252

Primăria municipiului Chişinău informează сă pe parcursul nopții, la nivelul orașului au fost înregistrate căderi de arbori sau crengi, din cauza condițiilor meteo. În total, serviciile municipale au intervenit pe 23 de adrese pentru lichidarea situațiilor de avariere, care au afectat firele de electricitate și rețeua de contact a transportului public.

Potrivit responsabililor din cadrul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, din cauza chiciurii, în Chişinău s-a intervenit pe adresele:  str. T. Strișcă, 10, 141, str. Grenoble 7, 104, str. Petricani, 208, Gh. Asachi, 77, 66/1, 25 b, șos. Hâncești, 64, str. Grenoble intersecție cu Valea Crucii, str. A. Mateevici și str. Trandafirilor 2.

De asemenea, pe parcursul zilei regiile comunale vor continua intervenția pentru combaterea poleiului de pe trotuare, străzi, curțile blocurilor, precum și înlăturarea țurțurilor de gheață de pe acoperișuri.

În context, Primarul General, Ion Ceban a îndemnat cetățenii să fie prudenți pe străzi, iar agenţii economici și gestionarii de imobile să curățe zăpada și poleiul de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.