Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Susținerea prin semnături a proiectelor depuse în cadrul programului Buget Civil, ediția 2021

   2004

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectele depuse prin intermediului inițiativei Buget Civil, inclusiv ediția 2021, trebuie să conțină semnături de susținere din partea cetățenilor din sector, pentru a demonstra necesitatea și importanța inițiativelor înaintate.   

În cazul proiectelor mici, care sunt estimate între 50 și 100 mii lei, vor fi colectate minim 100 de semnături. În cazul proiectelor mari, în valoare de până la 300 mii lei, lista va include minim 200 de semnături de susținere a proiectului.

Prin colectarea semnăturilor, se urmărește motivarea și convingerea oamenilor să susțină inițiativele de proiect menite să îmbunătățească viața și aspectul orașului. În contextul situației pandemice prin COVID-19, recomandăm membrilor grupurilor de inițiativă să evite spațiile publice aglomerate, să poarte mască de protecție și să asigure igiena mâinilor.

Un dosar de aplicare la Bugetarea Participativă 2021 va conține: formularul de aplicare,cererea de confirmare a cofinanțării și lista de semnături, ce urmează a fi depus personal până la data de 28 februarie 2021, la Primăria municipiului Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, Direcția relații publice și Buget Civil (bir. 8).

Bugetul Civil este un mecanism de implicare a cetățenilor în procesele democratice, în vederea ajustării politicilor locale la nevoile și așteptările locuitorilor capitalei. Proiectele depuse de cetățeni vor fi evaluate, selectate și votate, după care vor fi finanțate din sursele bugetului municipal.  

Lista de semnături pentru proiecte mari

Lista de semnături pentru proiecte mici