15:06:39 24.04.2024
Stiri

Un fost PREMIER face dezvăluiri despre Mariana Durleșteanu, candidata lui Dodon la funcția de premier: „În ultimul timp stă cam pe tușă. Cred că ea a și inițiat această candidatură sau s-a autopropus într-o formă sau alta”

Actualitate 12.02.2021 08:00 Vizualizări5917 Autor: Ziarul National
Un fost PREMIER face dezvăluiri despre Mariana Durleșteanu, candidata lui Dodon la funcția de premier: „În ultimul timp stă cam pe tușă. Cred că ea a și inițiat această candidatură sau s-a autopropus într-o formă sau alta”


Mariana Durleșteanu, candidata la funcția de premier propusă de Igor Dodon, ar fi o persoană foarte ambițioasă și, practic, s-ar fi autopropus să vină în fruntea Guvernului R. Moldova. Cel puțin, așa consideră fostul premier Ion Sturza, care o cunoaște pe Durleșteanu.

Potrivit lui Sturza, fosta ministră a Finanțelor este gata să fie în fruntea unui guvern-marionetă votat de socialiști și reprezentanții Partidului „Șor”. „Sigur! Eu o cunosc ca pe o femeie extrem de ambițioasă și, în ultimul timp, din punct de vedere profesional, stă cam pe tușă. Pentru ambiția ei profesională de a fi, cel puțin nominalizată, dacă nu poate chiar și aleasă. Deci, sunt absolut convins că ea conștient, cu mult entuziasm a îmbrățișat inițiativa lui Dodon. Mai mult ca atât, eu cred că ea s-a autopropus într-o formă sau alta prin luările sale de atitudine extrem de ostile față de Maia Sandu personal, față de partidele de centru-dreapta din Moldova.

Pentru mine nu este nicio surpriză cunoscând-o personal și văzându-i traseul din trecut și mesajele pe care le-a lansat dumneaei prin intermediul rețelelor de socializare în spațiul public”, a menționat Sturza, într-un interviu pentru Europa Liberă.

De asemenea, Sturza nu crede că Mariana Durleșteanu va fi un premier apolitic.

„Asta este o aberație. Nu pot să fie prim-ministrul și miniștrii persoane apolitice, aceste sunt funcții politice sau funcții tehnocrate ș.a.m.d. Evident că ea, dacă primește această funcție din mâna lui Dodon, va fi antamată în zona de influență a PSRM. De ce trebuie să ne ascundem după copaci și să vorbim prostii? Dumneaei a acceptat și la Voronin, a acceptat și alte funcții, deci nu cred că ea are o viziune doctrinară de dreapta, proeuropeană. Este o oportunitate și își va juca această carte”, a adăugat Sturza.

Sursa citată a mai aminti că Mariana Durleșteanu a activat mai mulți ani în Consiliul de administrație al băncii lui Veaceslav Platon, „inclusiv în perioada mai puțin faimoasă de „Laundromat” ș.a.m.d”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md