13:46:56 28.03.2024
Stiri

Tinere din R. Moldova, torturate cu ELECTROȘOCUL, dacă refuzau să se PROSTITUEZE în Franța: Două moldovence, membre ale unei rețele internaționale de TRAFICANȚI, reținute

Actualitate 12.02.2021 10:29 Vizualizări2772 Autor: Ziarul National
Tinere din R. Moldova, torturate cu ELECTROȘOCUL, dacă refuzau să se PROSTITUEZE în Franța: Două moldovence, membre ale unei rețele internaționale de TRAFICANȚI, reținute


Racolau tinere din R. Moldova și le obligau să se prostitueze în orașul Marseille din Franța, iar dacă refuzau, victimele erau torturate cu electroșocul.

Două tinere cu vârste de câte 30 de ani, originare din R. Moldova, au fost reținute, una acasă și alta în Franța, fiind suspectate de apartenență la o rețea internațională de traficanți. În cadrul aceleiași operațiuni, autoritățile franceze au reținut încă patru persoane originare din alte state post-sovietice, bănuite de trafic de ființe umane prin exploatare sexuală în scop comercial în orașul Marseille din Franța.

Rețeaua a fost „spartă”, după ce o victimă originară din R. Moldova s-a adresat oamenilor legii după ajutor.

Angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au stabilit că două moldovence cu vârste de câte 30 de ani și-au asumat rolul de racolare a patru victime din R. Moldova pentru a le duce în Franța.

Organizatorii rețelei aveau reședință în orașul Marseille, după ce au fost anterior înrolați în unitatea armatei franceze „Legiunea străină”.

Acolo, grupul criminal le obliga pe femeile recrutate să presteze servicii sexuale în apartamentele pe care aceștia le puneau la dispoziție, cu reținerea a 60% din venituri.

Zilnic, victimele deserveau între trei și opt clienți, iar refuzul de prestare a serviciilor sexuale era penalizat cu 1 000 de euro. Mai mult, victimele erau maltratate prin aplicarea electroșocului.

Procurorii anunță că toate victimele au fost repatriate în R. Moldova și beneficiază acum de asistență psihologică.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele două femei care au racolat tinerele pentru a se prostitua în Franța riscă închisoare de la 10 la 15 de ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md