16:39:49 24.04.2024
Stiri

Președintele Maia Sandu i-a solicitat ministrului Perju să elaboreze criteriile și mecanismul de repartizare a celor 6 000 de tone de motorină, oferite gratuit R. Moldova de către România

Actualitate 12.02.2021 20:31 Vizualizări2260 Autor: Ziarul National
Președintele Maia Sandu i-a solicitat ministrului Perju să elaboreze criteriile și mecanismul de repartizare a celor 6 000 de tone de motorină, oferite gratuit R. Moldova de către România


Președintele Maia Sandu i-a solicitat astăzi ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, să elaboreze, în consultare cu reprezentanții fermierilor, criteriile și mecanismul de repartizare a ajutorului sub formă de motorină, anunțat de România săptămâna trecută.

„Am insistat asupra faptului că ajutoarele trebuie să ajungă la cât mai mulți fermieri și, mai ales, că acestea trebuie să meargă către cei care au cea mai mare nevoie de ele, ajutându-i să-și salveze afacerile în aceste vremuri grele”, a declarat Maia Sandu după întrevederea avută astăzi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul Ion Perju.

De asemenea, oficialii au discutat despre activitatea Fondului Ecologic Național și a Fondului Național de Dezvoltare Regională, unde ar exista mai multe încălcări, și șeful statului a cerut realizarea unor evaluări externe cu privire la modul în care au fost alocate resursele în ultimii ani.

„I-am mai solicitat ministrului Ion Perju să găsească soluții pentru reanimarea serviciilor de consultanță în agricultură din teritoriu, pentru ca micii fermieri să poată obține sfatul specialiștilor și să urgenteze lansarea mecanismului de subvenționare în sectorul zootehnic, care se află în situație critică”, a mai afirmat Maia Sandu.

Amintim că Guvernul de la București a aprobat, săptămâna trecută, alocarea a 6 000 de tone de motorină, cu titlu gratuit, pentru agricultorii din R. Moldova, afectați în anul trecut de o secetă fără precedent. Acest ajutor umanitar a fost acordat în conformitate cu înțelegerile dintre președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu, la care s-a ajuns în cadrul vizitei oficiale a șefului staturlui român la Chișinău, la finele anului trecut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md