Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Iarnă se întoarce – așa cum a făcut-o de mai multe ori,ani la rîndul. Temperatura maximă la Chișinău nu va sări de minus 8 grade. La Kiev e încă și mai frig – minus 11 grade și ninge. Și la Moscova ninge și a nins și ieri și tempetaura maximă este de minus 13 grade ziua.. la weekend, minuma va ajunge la minus 21 de grade.La București maximă anunțată este de 0 grade, iar noaptea minus 9, asta după ce zilele trecute maximele au fost și de plus 16 grade!

Ce se întâmplă azi pe plan intern?

În Moldova vor fi de urmărit declarațiile legate de eveolutiile de ieri din parlament și de pe lângă parlament și impactul lor, că și despre anunțul președintei Maia Sandu de a chema la consultări partidele politice. Revenim imediat la acest subiect la rubrica Interviul emisiunii...

Pe plan internațional

Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite de la Geneva va

Discuta în această dimineață situația din Myanmar, unde junta militară a îndepărtat de la putere guvernul condus de Aung San Suu Kyi, după ce partidul ei câștigase masiv scutinul din luna noiembrie.

La Varșovia se deschid astăzi teatrele, hotelurile și piscinile.

La Berlin, ministrul sănătatii Jens Spahn va prezența ultimele date legate de pandemia de coronavirus, după prelungirea lockdown-ului până pe 7 martie. Ieri, cancelara Angela Merkel a făcut un nou apel la solidaritate și la respectarea măsurilor de protecție. Doamna Merkel a vorbit și despre efectele pandemiei asupra economiei germane.

La împlinirea a 7 ani de la protestele pro europene de pe Maidan, din Ucraina, la Bruxelles , la Centrul European de Politică are loc o dezbatere despre lupta pentru impunerea reformelor în această țara și despre șansele risipite. La dezbatere participă șeful delegației Uniunii Europene pentru Ucraina, Matti Maasikas. Prilej pentru a vă aminti că pe pagină noastră în internet, la moldova punct, europalibera punct org, corespondentul nostru Dan Alexe ține un blog chiar de atunci, de acum 7 ani, blog actualizat continuu și pe care vă invităm să îl consultați...

Astăzi începe anul nou chinezesc, fiind Anul Bivolului de metal...

Și în Rusia și la acest sfârșit de săptămână sunt anunțate proteste în sprijinul liderului opoziției Aleksei Navalnîi.

XS
SM
MD
LG