Platforma de streaming Disney+ a depășit numărul de 90 de milioane de abonați

110819hearddisneyv1_960x540
Foto: wsj.com

Noul sezon al serialului „The Mandalorian” și lungmetrajul animat „Soul”, produs de studioul Pixar, au ajutat platforma de streaming Disney+ să ajungă la 94,9 milioane de abonați după o creștere a numărului de utilizatori în ultimele trei luni ale anului 2020, informează publicația americană The Hollywood Reporter, relatează AGERPRES.

Performanța stabilită de tânărul serviciu de streaming Disney+, lansat în urmă cu doar 15 luni, a inclus și 8,1 milioane de persoane care s-au abonat doar în luna decembrie. Pe 2 decembrie, grupul Disney anunțase că noua sa platformă de streaming avea deja 86,8 milioane de abonați.

Astfel, grupul Disney și-a depășit obiectivul inițial de 90 de milioane de abonați, prevăzut a fi atins până la sfârșitul anului fiscal 2024.

Disney+ a putut să atingă această cotă de piață datorită, în mare parte, colaborării sale cu serviciul de streaming indian Hotstar, pe care l-a achiziționat atunci când a cumpărat majoritatea activelor deținute de 20st Century Fox. Compania americană a dezvăluit în decembrie că Hotstar, distribuit la pachet cu programele difuzate de Disney în India, deține 3 0% – circa 26 de milioane de utilizatori din totalul abonaților serviciului Disney+.

Serviciul de streaming al grupului Disney, lansat în noiembrie 2019, a început cel de-al doilea an operațional al său cu difuzarea unui nou sezon al popularului serial „The Mandalorian”. De asemenea, Disney+ a difuzat în 2020 și filmul de animație „Soul”, produs de Pixar și care trebuia inițial să fie lansat în cinematografe, începând din prima zi de Crăciun. Printre alte programe care au avut premierele în ultimul trimestru din 2020 pe acest serviciu de streaming se află și un serial dramatic inspirat din activitatea NASA, intitulat „The Right Stuff”.

Grupul Disney administrează şi serviciile de streaming Hulu şi ESPN+.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente