(video) Poliţia din Chişinău este cu ochii pe cei care blochează intenţionat intersecţiile! Ce amenzi riscă astfel de şoferi

Unul din obiectivele Poliției are drept scop prevenirea comiterii accidentelor în traficul rutier. Astfel, Direcția de poliție a mun. Chișinău recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulaţie, în special să nu blocheze intersecțiile, cât și faptul că trebuie să țină cont de anumite obligații pe care le au în momentul în care observă că intersecția deja este blocată.

Conducătorii auto ignoră obligația de a opri, chiar dacă culoarea semaforului este verde și obișnuiesc să intre în intersecții fără a le permite celor care au rămas blocați anterior în acestea să iasă.

În mare parte este neglijată și obligația de a opri odată ce s-a observat că intersecţia este blocată. Astfel, intrând în intersecție, aceștia creează obstacole altor participanți la trafic, îngreunând traversarea ei, ceea ce duce la ambuteiaje și la producerea accidentelor rutiere respectiv.

Din acest motiv, Serviciul Supraveghere Transport și Circulație Rutieră al Direcției de poliție a mun. Chișinău vă informează, că: “Este interzisă intrarea în intersecţie în cazul în care circulaţia este blocată în direcţia de mers şi, ca urmare, conducătorul va fi forţat să oprească, astfel creând obstacole vehiculelor ce se deplasează pe drumul intersectat”.

Potrivit legislației în vigoare, șoferii care blocheaază intersecțiile riscă să fie sancționați cu amendă între 900 și 1.500 lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare

Conștientizați importanța timpului petrecut în trafic și manifestați maximă prudență la volan!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/