Ce spune Natalia Gavriliță după a doua nominalizare și posibilitatea suspendării Maiei Sandu din funcția de președinte

Mădălin Necșuțu
12/02/2021
Facebook

Premierul desemnat repetat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu, Natalia Gavrilță, a declarat joi seară în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău că își dorește declanșarea alegerilor anticipate și că nu caută să fie votat cabinetul său în a doua tentativă.

,,Voi discuta cu colegii, atât cu cei din PAS, cât și cu colegii din Guvernul propus. Vom discuta care sunt pașii de mai departe. Și atunci când va fi cazul, vom veni în Parlament. Nu ne vom grăbi”, a precizat ea. Gavriliță a mai spus, întrebată de candidatura Marianei Durleșteanu, că Maia Sandu nu va accepta în această poziție o persoană înaintată de o majoritate coruptă.

,,Socialiștii, împreună cu deputații Partidului Șor, cu transfugii ar putea să găsească 67 de voturi pentru a declanșa procedura de suspendare a președintelui țării, ea presupune suspendarea pe o lună a șefului statului și referendum. Asta înseamnă că din nou venim în fața cetățenilor ca să vedem ce-și doresc ei. Dar cred că este mult mai bine, dacă mergem la cetățeni, ca la un arbitru în cadrul alegerilor anticipate”, a declarat Gavrilița.

PSRM a amenințat că se va adresa Curții Constituționale pentru refuzul Maiei Sandu de a o desemna pe Durleșteanu și a calificat gestul președinteli drept uzurpare a puterii în stat. Socialiștii vor ataca și numirea repetată a Nataliei Gavriliță. Reamintim că guvernul Gavriliță nu a fost votat, joi, de către nimeni în Parlament.

Mădălin Necșuțu
12/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii