Guvernul a aprobat candidații la postul de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova

Crina Dumitriu
12/02/2021

Guvernul a aprobat candidații la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova, selectați în cadrul concursului național. Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. Ei au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul celei de-a doua etape a concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CEDO, desfășurat la 27 ianuarie curent.

În continuare, Guvernul va transmite lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CEDO.

 „Le urăm succes celor trei candidați selectați de către comisia națională, rămâne ca  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă candidatul final care va reprezenta Republica Moldova la postul de judecător la CEDO”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În scopul respectării prevederilor Legii nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional, proiectul este plasat pe pagina web oficială a Ministerului Justiţiei. Hotărârea Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CEDO, precum și punctajul mediu total obținut de către fiecare candidat pot fi vizualizate, la fel, pe pagina web oficială a Ministerului Justiţiei.

Crina Dumitriu
12/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii