/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Acolo este comod să te ascunzi”. Karamalak a declarat într-un interviu pentru presa rusă că Plahotniuc se află în Cipru

missing
12 februarie 2021, ora 22:13

Controversatul om de afaceri Grigore Karamalak a declarat, în cadrul unui interviu pentru „Argumentî nedeli”, că știrea despre reținerea sa a fost falsă și a fost făcută la comandă. „Vreau să spun tuturor jurnaliștilor că informațiile despre reținerea mea sunt fake și au fost făcute la comandă, pentru ca să fie pătată imaginea mea”, a precizat acesta. 

Tot în cadrul interviului Karamalak spune că mai mulți ani a fost urmărit de fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Pe parcursul mai multor ani în Moldova a fost un influent oligarh – Vladimir Plahotniuc. Am avut contradicții cu el pe anumite subiecte. El m-a urmărit mai mulți ani și s-a răzbunat”, a spus acesta în cadrul interviului.

În cadrul interviului, controversatul om de afaceri a mai spus că, potrivit informațiilor pe care le deține, Vladimir Plahotniuc se află în Cipru. „Actualmente, Plahotniuc se află în Cipru. Acolo este comod să te ascunzi”, a adăugat acesta.

Contactat telefonic, avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac a spus că acuzațiile lui Grigore Karamalak nu sunt altceva decât niște aberații. Cât ține de locul aflării clientului său, avocatul a zis că nu deține astfel de informații.

Amintim că pe 1 februarie curent, în presa rusă au apărut informații despre reținerea lui Grigore Karamalak pe un aeroport din Moscova.

Potrivit PCCOCS, în prezent, Grigore Karamalak este învinuit în 2 cauze penale care au fost documentate în 2016-2017. Acestea au fost „pornite în temeiul unei bănuieli rezonabile de comitere a infracţiunilor prevăzute de articolele 42 alin. (2) și 3) și 189 alin. (6) din Codul penal – șantajul și articolele 27, 46, 145 alin. (2) lit. a), p) din Codul penal – tentativă de omor”, se arată în comunicatul instituției.

Pe ambele cauze, a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Karamalak pentru 30 de zile. Cele 2 dosare au fost documentate de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, Grigore KaramalaK figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram