marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCompania „Avgust” lansează o stațiune experimentală pe 323 de ha în regiunea Moscovei

Compania „Avgust” lansează o stațiune experimentală pe 323 de ha în regiunea Moscovei

Recomandate

Compania „Avgust”, lider în producerea produselor de uz fitosanitar în Rusia, va crea o stațiune experimentală de teren în regiunea Moscovei, în apropierea orașului Kașira, pe o suprafață de 323 hectare.

Aceasta va fi o subdiviziune a centrului de cercetare a companiei, care urmează a fi construit în orașul Cernogolovka. La stațiunea experimentală, se vor testa tehnologii agricole care vor combina:

  • studiul produselor chimice și biologice de protecție a plantelor;
  • utilajele agricole moderne;
  • realizările selecției și agrochimiei.

Inițial se planifică crearea a două platforme de cercetare, una axată pe culturi de câmp, iar a doua pe cartof. Ulterior, se vor introduce și alte culturi.

Studiile se vor axa pe nutriția plantelor, norma de semănat, regimul de lucru a echipamentelor de pulverizare, interacțiunea soiurilor și hibrizilor etc.

Scopul final al specialiștilor stațiunii este să scoată pe piață tehnologii competitive de protecție a plantelor, elaborate în baza cercetărilor practice. Pentru realizarea activităților științifice se planifică colaborarea cu principalele universități agricole din țară.

FOTO: avgust.com

Dmitrii Belov, șeful departamentului de dezvoltare a produselor din cadrul companiei „Avgust” SA spune:

„Toate cercetările de pe teritoriul stațiunii experimentale vor fi efectuate în conformitate cu standardele naționale și internaționale. Trebuie remarcat faptul că la momentul actual în Rusia, practic nu există stațiuni experimentale de acest nivelul, stațiunile științifico-practice de pe lângă institutele de cercetare și universități în mare măsură au fost distruse. Iar companiile străine din acest domeniu, au asemenea stațiuni peste hotare, în timp ce la noi au doar loturi demonstrative. Noi am dori să inversăm această situație”.

Pe teritoriul stațiunii va fi construit un bloc administrativ și un laborator. De asemenea vor fi ridicate hale pentru păstrarea utilajelor agricole, semințelor, îngrășămintelor, precum și pentru pregătirea soluțiilor de lucru înainte de tratări.

În timpul cercetării, specialiștii stației vor folosi două abordări:

  • experimente randomizate pe parcele mici, cu o suprafață de 20 m2 ;
  • experimente pe suprafețe mari, pentru a demonstra efectul unei sau altei tehnologii agricole.

Serghei Pozdniakov, șeful grupului de cercetare de la stațiunea experimentală a companiei „Avgust ” explică care vor fi etapele de lucru pentru viitorul apropiat.

„Vom începe cu culturile de primăvară ca porumbul, orzul, rapița. După care toamna vom începe să semănăm secară, grâu și rapiță. În continuare, vom trece la culturi precum floarea-soarelui, soia, inul, mazărea – treptat trebuie să ajungem la 15 culturi principale cultivate în cadrul platformei culturilor de câmp. O platformă separată va fi dedicată cartofului, iar în viitor intenționăm să lucrăm și cu alte culturi”.

Construcția stațiunii va începe în anul curent. Pentru construcția clădirii administrative și a laboratorului se vor utiliza blocuri modulare. Iar primele experimente în câmp vor fi realizate deja în acest sezon agricol.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale